20Okt 2017

Sänk dina kostnader på kortinlösen genom att byta till Elavon. En vanlig butik som ligger kvar på gamla avtal kan ofta halvera sina transaktionskostnader och därmed spara stora belopp årligen.

Tjänsten är kostnadsfri och vi hjälper dig att räkna ut vad den beräknade månadskostnaden med inlösenavtal från Elavon skulle vara jämfört med ditt nuvarande avtal.

Läs mer på sidan Kortinlösen eller Kontakta Oss för mer information.

05Okt 2017

Två stycken ABBTA TouchPOS butiksdatorer med integrerade Westint betalterminaler hos Nordins Papper.

Roligt att valet hos Nordins Papper föll på ABBTA TouchPOS. Med mycket artiklar och hög kundfrekvens är det viktigt att ha ett smidigt och lättarbetat system men ändå med koll på lager och registervård.

Välkommen till Nordins Papper!
Nordins Papper erbjuder allt inom papper, hobby- och kontorsmaterial.
Vi finns i Stockholm, Söderhallarna på bottenplan bredvid Coop.
www.nordinspapper.se

04Okt 2017

När man ska starta en butik och skaffa ett kassaregister eller butikssystem med kortterminal så är det ofta många olika saker man behöver tänka på och med denna sida ska vi försöka reda ut alla begrepp, hur du går tillväga och vad du behöver tänka på innan och efter du skaffat ett kassaregister / butikssystem kortterminal.

Vem ska använda kassaregister?

Regelverket om kassaregister omfattar de företag som säljer varor eller tjänster mot kontant betalning (inklusive betalkort).

Kravet att använda kassaregister gäller vid försäljning av varor eller tjänster där din kund betalar kontant eller med kontokort. Kontant betalning innebär betalning med mynt och sedlar, men kan också omfatta presentkort, måltidskuponger och liknande betalningsmedel.

Om din försäljning understiger fyra prisbasbelopp under ett år (177 200 kronor under år 2016) så finns inget krav på kassaregister. Vanligt är dock att kunder förväntar sig ett kassakvitto och då räcker det med ett begagnat kassaregister utan kontrollenhet som man ofta kan få för en billig peng.

Är du osäker på om du omfattas av kravet på kassaregister gör du enklast i att först kontakta Skatteverket.

Vilket kassaregister behöver jag? Vilka krav har jag?

Försök fundera ut vilka krav din verksamhet har och skriv ner dessa.

  • Har du en restaurang kanske du behöver bordshantering och bongfunktion (utskrift av beställningar till kök).
  • Har du en livsmedelsbutik är det mer troligt att du behöver vågkoppling och enkel hantering av artiklar.
  • Har du en klädbutik är det kanske viktigare med lager
  • Ska du stå på en marknad kanske du inte har behov av lika mycket funktioner utan mest är ut efter ett smidigt system som du kan ta med dig och som har inbyggd batteridrift.

Kringutrustning och Tillbehör

Scanner: Rundstrålande

UPS/Strömavbrottsskydd:

Sedelbox:

Våg:

Etikettskrivare:

Inventering:

Installationsplats

Internet: Se till att ha en fungerande internetanslutning med kabel framdragen till installationsplatsen. Systemen ska alltid anslutas mot en fast anslutning med kabel och ansluts endast mot trådlösa nätverk i väldigt specifika fall och då kan ej drift garanteras.

Ström: Se till att ha eluttag i närheten av installationsplatsen. Beroende på hur mycket kringutrustning som ska installeras behövs allt från två till åtta elkontakter.

Kablar: Då produkter för kommersiellt bruk har mycket höga krav på driftsäkerhet kopplas de flesta tillbehör in med kabel. Detta medför att det ofta kan bli mycket kablar som ger ett stökigt intryck mot kund. Genom att ta hål i skiva där systemet ska placeras kan man dra ner och dölja dem flesta kablarna. Självklart kan man även göra detta i efterhand och dra om kablarna själv.

Ergonomi: Fundera på hur du vill placera ditt system för att dina anställda ska få en bra arbetsmiljö och kunna serva kunderna på ett smidigt sätt.

 

19Sep 2017

Nya betalterminaler från Westint

Under 2017 faller många betalterminaler bort då nya säkerhetskrav införts. Vi erbjuder Westints moderna och fina sortiment av betalterminaler och till dessa kan vi även erbjuda ett fördelaktigt inlösenavtal via Elavon.

Kontakta oss så berättar vi mer.

29Sep 2016

Restaurangsystemet Cesar hos Batteriet Orangeri & Kök

Vi är glada att valet föll på restaurangsystemet Cesar då fantastiska Batteriet på Rindö slog upp sina portar.

Batteriet Orangeri & Kök ligger mitt i Rindö Hamn med utsikt över Solöfjärden. Vi har öppet året runt och förutom lunch och middag så arrangerar vi fester, konferenser, catering och event.Batteriet är en samlingspunkt för hela Rindö och det övriga närområdet där du förutom att bli serverad mat och dryck kan köpa med dig färdiglagade måltider, handla olika råvaror i vår butik och deli. I Orangeriet finns det plantor och varor från lokala aktörer liksom nya och gamla prylar.

På Batteriets stora uteservering sitter du skyddad för väder och vind med en av skärgårdens bästa utsikter.

http://www.batterietrindo.se/

https://www.facebook.com/batterietrindo/

01Jul 2016

Juli månad har börjat och därmed semestertider. Naturligtvis stänger vi inte kontoret men vi går ner i manskap under Juli.
Skulle vi inte svara i telefon under kontorstid så tala in ett meddelande så ringer vi upp så fort tillfälle ges.
Trevlig sommar!!

24Mar 2016

Glad Påsk!

Vi tar påskledighet och laddar batterierna…. med ägg.
Kontoret är stängt från klockan 13.00 på skärtorsdagen och öppnar åter tisdagen 29/3.

24Feb 2016

Vi är glada att ha fått Blomsterriket i Falun till nöjda användare av ABBTA TouchPOS
Bakom kassadisken i mitten av butiken står personalen på Blomsterriket och expedierar sina kunder med tre stycken nya ABBTA TouchPOS butiksdatorer.

VÄLKOMMEN TILL BLOMSTERRIKET I FALUN!!
“Bli inspirerad att pynta och göra det mysigt i ditt hem både ute och inne…vi har ett stort sortiment av växter och inredningsdetaljer till bästa pris!!
Gulliga hjälpsamma tjejer hjälper dig gärna,alltid med ett leende 🙂
Buketter, Planteringar, Binderier, Förmedlingar, Bröllop, Begravning, Födelsedagar och alla andra tillfällen när blommor är det självklara valet!”

https://www.blomsterriket.nu/
Facebooksida

23Dec 2015

ABBTA Kassaregister önskar alla kunder en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

Det är dags att runda av 2015. Vi tackar alla våra kunder för det gångna året och ser fram mot ett 2016 med nya roliga utmaningar.
Vi kommer att ha öppet alla vardagar som vanligt under julen.

GOD JUL!

 

  • 1
  • 2